Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku namrzají silnice, ve vyšších polohách leží sníh

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava/Ústí nad Labem - Na Vysočině sypali silničáři v noci na dnešek hlavní tah I/34 mezi Humpolcem a Havlíčkovým Brodem, kde hrozilo namrzání vozovky. Řidiči by měli jezdit se zvýšenou opatrností také na Žďársku. Potíže jsou i na severu Čech.

Nyní jsou silnice na Vysočině holé a mokré, na Havlíčkobrodsku byla nad ránem místy mlha. Přes den bude v kraji převážně oblačno s ojedinělými přeháňkami, většinou sněhovými, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Odpolední teploty budou nejvýše mezi dvěma až šesti stupni Celsia.

Silničáři nabádají v Krušných horách k opatrnosti na silnicích prvních i nižších tříd. Zbytky rozbředlého sněhu leží především ve vyšších polohách na Mostecku a Chomutovsku. Silnice jsou s opatrností sjízdné, místy se objevují sněhové přeháňky. Ostatní silnice v kraji, včetně dálnice D8, jsou většinou vlhké a sjízdné bez obtíží.

Podle meteorologů bude dnes v Ústeckém kraji oblačno až zataženo, především na severu a na horách místy déšť nebo přeháňky, v polohách nad 500 metrů srážky smíšené nebo sněhové.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až polojasno. Na horách místy, jinde jen ojediněle, sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 500 m smíšené. V noci a ráno ojediněle náledí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až polojasno, informuje chmi.cz. Na horách místy, jinde jen ojediněle, sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 400 m i smíšené. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno až oblačno, na jihozápadě zataženo a místy sněžení, během dne v polohách pod 500 m déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  silnice doprava počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy