Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čedok bude do tří let jedničkou na českém trhu, plánuje nový majitel

Egypt, ilustrační fotografie
Egypt, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Čedok se do tří let vrátí na pozici největší cestovní kanceláře v Česku, slibuje polská cestovní kancelář Itaka, která je od letošního srpna majitelem Čedoku. Koupila ho od skupiny Odien Group.

Na dnešním setkání s novináři to řekl místopředseda představenstva Itaky Piotr Henicz. Nyní je Čedok podle objemu tržeb na českém trhu třetí, před ním jsou Exim Tours a Fischer.

Česká cestovní kancelář může podle generálního ředitele Čedoku Radka Drechslera využít synergie, které vyplývají ze spojení s největší polskou cestovní kanceláří. Konkrétně jde například o slevy při společném nákupu letenek a ubytovací kapacity v hotelech. Už nyní čeští a polští turisté jezdí do stejných destinací.

Další úspory může přinést vzájemné využívání delegátů, protože obě cestovní kanceláře mají řadu delegátů, kteří mluví česky i polsky.

V Česku má Čedok 36 poboček a ročně obslouží přes 400 tisíc zákazníků. Kancelář loni prohloubila ztrátu na 160 milionů korun z předloňských šesti milionů. Letos Čedok očekává zisk.

Témata:  Čedok cestování

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy