Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek se podíval na volby. A začal pálit na všechny strany

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Volby prezidenta Spojených států vyhrál překvapivě Donald Trump, i přesto, že média a předvolební průzkumy přisuzovaly křeslo v Bílém domě jeho rivalce Hillary Clintonové. Nejen tuto skutečnost hojně okomentoval spoluzakladatel ODS a komentátor Miroslav Macek.

!Člověk je zvíře ze smečky. Podíváte-li se ovšem na většinu dnešního světa a USA zvláště, ještě nikdy v historii lidstva nebyly zdroje a zisky ze společné práce rozdělovány v té které smečce tak nerovnoměrně jako nyní. Žádnou smečku pak nelze za takových podmínek udržet delší dobu pohromadě a v klidu, a to zvláště za situace, kdy ty největší majetky nevznikají prací rukou a hlav, ale spekulacemi a obchodováním s deštěm, které nepřináší ohromné většině smečky pražádný užitek," píše na svém webu komentátor.

"Zedník, který postaví pěkný dům či učitel, který dobře vychová spoustu lidských mláďat, je pak nejen v mých očích mnohem užitečnějším členem smečky, než burzovní spekulanti, prodejci všelijakých derivátů derivátů, nafukovači bublin, přerozdělovači cizích peněz, mistři nepotřebných „kecacích" oborů prodávající veřejnosti navoněné pšouky, sociální inženýři vnucující nám všelijaká dobra, která nejen nepotřebujeme, ale vesměs škodí, neustále se mýlící „experti" na to či ono, mediální vykukové, vyčuraní všehoschopní právníci z uměle vytvořené právní džungle, ziskuchtiví členové všelikých „neziskovek", umělé celebrity, myriády zbytečných úředníků či další a další příživníci u cecíků veřejných peněz. Ti všichni nepřinášejí nikomu mimo sebe sebenepatrnější užitek," pokračuje Macek.

"Lidé, kteří všechny tyto lehkoživky zásluhou mizerného politického systému svojí prací živí, jsou od nich navíc neuvěřitelně znevažováni, ponižováni a zesměšňováni...venkovští balíci, hlupáci, nevzdělanci, atd., však jste těch výrazů slyšeli jak po prezidentské volbě u nás, tak v USA dost a dost. Poctivá střední třída živící se svým umem a svojí prací, základ stability a prosperity každého státu, je setrvale sešněrovávána, zdaňována a po částech likvidována, opět na úkor lehkoživek všeho druhu, s potěšením si volícího svého vůdce smečky s jednou jedinou povolební podmínkou - nic na jejich způsobu života neměnit," tvrdí.

"Není pak divu, že když se objeví dravý nebojácný člen smečky, který se ujme této vzrůstající většiny odstrčené na okraj, ozve se ze strany lehkoživek ohlušující řev a házení klacků pod nohy. Má-li však dostatek odvahy a štěstí, doposud mlčící většina se s nadějí ozve a dá mu svoji důvěru. Druhou stranou téže mince je ovšem otázka, zda se Trumpovi podaří po vítězných volbách tuto lehkoživkovou sevřenou formaci rozdělit, odříznout její části co nejrychleji od veřejných prostředků a nezasloužených příjmů a postupně znovu vybudovat silnou střední třídu. Bude to ohromně složitý a těžký úkol, neboť protitrumpovská fronta je sevřená a a pevně stmelená strachem o své lehké živobytí. (Jak to stručně vyjádřil Michal Žantovský: Svět, jak ho známe, skončil. A já dodávám, ano, doufám, že skončí svět, který jste jediný znali, svět, v němž jste se blahosklonně poplácávali po zádech a „nevzdělaní blbečci na periferii žití" vám to platili). Pokud se to však Trumpovi a jeho týmu v toku času nepodaří, hrozí neblahé naplnění starého politického bonmotu, totiž že střední třída je jedinou zárukou toho, že chudí nezabijí bohaté," dodal.

Macek také tvrdí, že je škoda, že se zcela zapomíná na viceprezidentské kandidáty. Trumpův Mike Pence byl v roce 2012 zvolen 50. guvernérem Indiany, úspěšně prosadil největší daňové škrty v historii tohoto státu, nalil více peněz do vzdělávacího systému a neustále udržoval vzrůstající přebytek rozpočtu.

"V těchto volbách též dramaticky prohrála media, a to i u nás. Na dveřích současné novinářské latríny je napsáno: ,,Politická korektnost, pseudointelektuálská nadřazenost a lež". Ovšem nutno přiznat, že v jednom se novináři nemýlili, a to tehdy, když napsali, že prezident Zeman otevřenou podporou Trumpa poškodil ČR a prezidentka Clintonová k nám nepřijede. A opravdu nepřijede..." glosuje na webu Viditelný Macek komentátor.

"Americké volby a jejich výsledek budou mít nepochybně též nemalý vliv na volby v Rakousku, Německu, Francii...ukázaly totiž, že to jde!" píše dále..

"Není nejvyšší čas přestat platit České televizi a Českému rozhlasu koncesionářské poplatky? Proč platit za mizernou jednostrannou propagandu? Na druhé straně by bylo zajímavé se dívat na kolaps ČT, kdyby si v Praze Trump domluvil schůzku s Putinem," nabádá komentátor.

"Nakonec budou všechny ty ženské ještě hrdé, že je sváděl a osahával americký prezident!" komentuje dále Macek.

Témata:  Miroslav Macek Donald Trump volby v USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy