Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž z Ostravy vykrádal auta, soud ho poslal do vazby

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Ostrava - Ostravská policie vyšetřuje případ vloupání do 28 aut. Z činu je podezřelý 25letý muž, kradl hlavně autorádia. Celková škoda je okolo 130 tisíc korun. Ve vězení by mohl strávit tři roky. Už nyní je ve vazbě.

Tři desítky vloupání do vozidel muž spáchal od poloviny září do začátku října, uvedla policie. Vybíral si vozy různých značek hlavně v ostravské části Poruba. Do vozů se podle vyšetřování dostával po rozbití okna.

"Pak auto prohledal a sebral cenné věci. Nejčastěji autorádia," řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Letos v březnu muž opustil věznici, kde si odpykával trest za loupeže a krádeže. Zhruba před měsícem ho policisté zatkli znova kvůli dalším vloupáním do vozů. V tomto případě už státní zástupce podal k soudu obžalobu.

Témata:  krimi zloději aut Ostrava

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy