Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde pracuje Hašek? Bývalý hejtman se dnes pochlubil na Facebooku

Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Někdejší hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD), kterého ve funkci nahradil Bohumil Šimek (ANO), po odchodu z krajského úřadu působí v Advokátní kanceláři Jansta, Kostka jako advokátní koncipient. Pracoval tam už v minulosti. Uvedl to dnes na svém facebookovém profilu.

Hašek je vystudovaný právník. Na postu hejtmana skončil minulý týden. V čele kraje byl dvě volební období, nyní působí jen jako řadový zastupitel.

„Vrátil jsem se po 8 letech v čele Jihomoravského kraje profesně k právu a advokacii, konkrétně do advokátní kanceláře Jansta Kostka,ve které jsem již dříve pracoval, a působím v ní jako advokátní koncipient. Dodržel jsem slib daný po volbách - žádná státní ani krajská trafika či dozorčí rada. Těším se na novou profesní i životní etapu," napsal dnes Hašek Na svém facebookovém profilu.

ČSSD skončila na jižní Moravě v říjnových volbách třetí za vítězným ANO a o půl procenta i za druhou KDU-ČSL. Hašek si stěžoval na to, že proti němu byla vedena negativní mediální kampaň. Narážel tak například na kauzu jeho neexistující mluvčí, připomínání takzvaného lánského puče z roku 2013 po sněmovních volbách, ale také na billboardy podnikatele Radima Jančury s fotografií Haška a heslem: Kdo lže, ten krade.

Přesto ve volbách získal po Stanislavu Juránkovi a Romanovi Celém (oba KDU-ČSL) třetí nejvyšší počet preferenčních hlasů ze všech politiků v kraji. Na druhé straně mu oproti předchozím volbám klesly preferenční hlasy o více než polovinu z 20.000 na 8000.

Čtyřicetiletý Hašek se v politice pohybuje téměř 20 let. Začínal na sklonku devadesátých let minulého století v zastupitelstvu obce Drásov na Brněnsku, kde působil i ve vedení obce. Dlouhé roky byl poslancem a od roku 2008 zastával až do letoška post hejtmana Jihomoravského kraje i předsedy Asociace krajů ČR.

Vítězné ANO nakonec uzavřelo koalici se Starosty pro Jižní Moravu, TOP 09 s Žít Brno a také s ČSSD, přestože se před volbami vymezovalo právě proti Haškovi a odmítalo s ním spolupracovat v jakékoliv uvolněné funkci. Hašek po volbách řekl, že přijímá odpovědnost za výsledek voleb a žádnou uvolněnou funkci nepožaduje.

Témata:  Michal Hašek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy