Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dálnice D1 je zablokovaná. Série nehod u Brna komplikuje dopravu

Nehoda kamionu zastavila dálnici D1 směrem do Prahy
Nehoda kamionu zastavila dálnici D1 směrem do Prahy
Foto: EuroZprávy.cz

Brno - Dálnici D1 nedaleko Brna dnes zablokovaly nehody několika kamionů, následně i osobních vozů. V místě kolizí se tvoří několikakilometrové kolony, policie dopravu odklání.

První nehoda se stala v noci u Velké Bíteše před 02:00. Kamion jedoucí na Prahu narazil do mobilních betonových svodidel. "Do svodidel poté narazil další řidič nákladního vozidla jedoucí ve stejném směru za ním a zůstal zde s automobilem zaklíněn. Zároveň byla svodidla posunuta do směru na Brno a narazil do nich ještě řidič vozidla jedoucí po dálnici ve směru na Brno," sdělila ČTK policejní mluvčí Jana Kroutilová. Nikdo nebyl zraněn.

Dálnice byla ve směru na Brno zhruba do deváté hodiny uzavřená, poté policisté zprovoznili jeden jízdní pruh. Na Prahu se jezdilo také jedním pruhem. Provoz byl obnoven kolem desáté hodiny.

Před desátou hodinou se srazily podle mluvčí dva osobní vozy na 152. kilometru také ve směru na Brno. "Na místo vyjely ihned všechny složky integrovaného záchranného systému, které u nehody v současné době zasahují," uvedla Kroutilová. Doplnila, že nehoda je se zraněním. Dálnice je v tomto místě neprůjezdná, opět se tvoří kolona.

U další nehody na 169. kilometru, která se stala krátce po 05:00, je dálnice uzavřená ve směru na Prahu. Vytvořila se několikakilometrová kolona. Převrácený kamion je potřeba vyprostit, což podle policejního mluvčího Pavla Švába zřejmě až do odpoledních hodin. Řidič kamionu se lehce zranil. Policisté odklánějí dopravu na 178. kilometru u obce Ostrovačice.

Témata:  nehody kamiónů dálnice D1

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy