Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Padly tresty za šikanování učitelky ve škole Na Třebešíně, tři žáci byli potrestáni

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Žáci, kteří brutálně šikanovali učitelku pražské průmyslové školy Na Třebešíně a její utrpení si následně natáčeli, trestu neujdou. Deníku Právo to oznámilo vedení školy.

Vedení průmyslové školy Na Třebešíně se po dvou měsících od zveřejnění záznamů týrané učitelky konečně rozhodlo, jaký trest uloží agresivním žákům. Dva hlavní aktéry vyloučí ze školy, trest třetího je o něco mírnější.

"Jednomu ze tří aktérů zůstává původní trest, tedy podmínečné vyloučení a trojka z chování, protože na videozáznamech, které jsme viděli bohužel až v únoru, on sám vůbec nefiguruje. Proto tedy není důvod jeho potrestání přehodnocovat," řekl Právu zastupující ředitel Václav Jahoda.

O vyloučení dvou chlapců rozhodlo vedení školy minulý týden. Rodiče prvního agresora rozhodnutí přijali a ukončili docházku. Rodiče druhého vyloučeného si ale s sebou do školy přivedli právního zástupce. "Naše rozhodnutí rozporoval s tím, že byl student už jednou potrestán," vysvětlil zastupující ředitel.

Sepsali tedy protokol a škola nyní čeká, jestli v zákonné lhůtě rodiče podají odvolání, na které mají právo - pak by o celé věci rozhodoval pražský magistrát. Zatím se tak ale nestalo. Ředitel postoj rodičů nechápe. Podle něj je to pro samotného žáka ve třídě komplikované a přesun by mu jen prospěl.

Témata:  šikana školství lidé

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy