Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie chce obžalovat řidiče skútru kvůli smrti dívky na Orlíku

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Písek - Písečtí kriminalisté navrhli obžalovat devatenáctiletého řidiče vodního skútru ze smrti mladé ženy. Hrozí mu rok až šest let vězení.

Mladík v červenci se skútrem na orlické přehradě naboural do loďky, v níž osmnáctiletá dívka jela se svým přítelem. Policie věc klasifikovala jako usmrcení z nedbalosti. ČTK to dnes řekla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. Na posun v případu upozornila Česká televize.

Písečtí kriminalisté vyšetřovali ženinu smrt od 10. července, kdy se tragická nehoda stala. "Vyšetřování skončilo a spis jsme předali na okresní státní zastupitelství," uvedla Čuřínová Ingrišová.

Při neštěstí vrazil skútr do pramice vybavené motorem. Obě plavidla se střetla na 157. říčním kilometru poblíž zámku Orlík. V lodi byl kromě dívky jednatřicetiletý muž. Se zraněním byl také převezen do nemocnice. Na místě byl ošetřen i řidič skútru, druhý pasažér skútru vyvázl bez zranění.

Témata:  lidé přehrada Orlík

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy