Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Staroměstském náměstí byl rozsvícen vánoční strom

Praha
Praha
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Na Staroměstském náměstí v centru Prahy se dnes v 17:30 slavnostně rozsvítil 22 metrů vysoký vánoční strom, přihlížely tisíce lidí.

Strom bude dnes opakovaně rozsvěcován ještě v 18:30, 19:30 a 20:30. Praha před rokem změnila způsob rozsvěcení zejména kvůli velkému zájmu přihlížejících a rovněž kvůli bezpečnosti.

Na náměstí zároveň začaly tradiční vánoční trhy, které lákají na novou výzdobu z přírodních materiálů a nové prodejní stánky s českým zbožím.

Oproti loňsku se na trhu změnilo uspořádání stánků, které letos tvoří vánoční hvězdu. Výzdoba trhů vychází z lidových motivů a dekorací. Stánky a náměstí jsou vyzdobeny perníčky, šiškami a dalšími přírodními materiály. Umístěn je tu betlém a lidé mohou vidět i živá zvířata.

Výběr provozovatele trhu provázely potíže. Praha na jaře vypsala soutěž na firmu, která měla nahradit Taiko, jemuž v srpnu skončila smlouva. Vítězem se stalo opět Taiko, a to v polovině srpna, vedení města výsledek soutěže schválilo 11. října. Za pronájem bude Taiko podle nové smlouvy ročně platit čtyři miliony korun a smlouva je na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou jednoho roku.

Témata:  Vánoce Praha

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy