Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silničáři varují: Dejte si pozor, silnice jsou namrzlé a sněží

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Na rozbředlý nebo namrzlý sníh si dnes musí dát pozor řidiči v horských oblastech Olomouckého kraje. Komplikace na cestách ale mohou nastat i v jiných regionech.

Vydatné sněhové přeháňky jsou nyní především na Jesenicku a Šumpersku, kde hlavní silniční tahy po chemickém posypu pokrývá rozbředlý sníh. Inertně udržované vozovky jsou ve vyšších polohách namrzlé. Sněhové přeháňky jsou od rána také na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku, kde jsou ale silnice zpravidla holé a vlhké. "Na mokrých vozovkách se místy mohou tvořit zmrazky," varoval dispečer prostějovské správy silnic.

Na Vsetínsku padají ráno sněhové přeháňky, silnice místy pokrývá rozbředlý sníh. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Ostatní komunikace ve Zlínském kraji jsou převážně holé a vlhké.

V Pardubickém kraji se vyskytují sněhové přeháňky. Kvůli teplotám pod bodem mrazu zůstává někde sníh i na vozovkách. Sněhové přeháňky silničáři hlásí z oblasti Hlinska, Litomyšle, Lanškrouna, Moravské Třebové, Ústí nad Orlicí, Skutče, Svitav, Vysokého Mýta a Žamberka. Na Moravskotřebovsku zůstává na silnících druhé a třetí třídy slabá vrstva nového sněhu.

Dnes bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Na severu a severovýchodě oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, v Jeseníkách a Beskydech četnější, večer slábnutí srážek. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -6 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku přechodně čerstvý vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v Jeseníkách a Beskydech místy sněhové jazyky. Vítr večer částečně zeslábne.

V úterý bude jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle nízká oblačnost, informuje chmi.cz. Na horách na severu a severovýchodě oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Ve středu má být skoro jasno až polojasno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti a později odpoledne a večer místy sněžení, v polohách pod 300 m déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Slabý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  silnice doprava počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy