reklama

Dopravu v Sokolské ulici v centru Prahy komplikuje od rána havárie vodovodního potrubí. U křižovatky s Ječnou ulicí je průjezdný pouze jeden jízdní pruh a před zúžením se tvoří velké kolony, které začínají v Argentinské ulici.

K poruše potrubí došlo dnes před čtvrtou hodinou ranní a prasklé potrubí bylo z roku 1884. Kvůli nehodě se sešla odborná skupina dopravy krizového štábu.

Podle webu Pražských vodovodů a kanalizací by měl být vodovod opraven do dnešních 20:00. Pro obyvatele Sokolské ulice bude zajištěno náhradní zásobování vodou z přistavených cisteren.

 

Městské hromadné dopravy se havárie dotkla minimálně. Pražský dopravní podnik musel pouze na náměstí I. P. Pavlova přesunout zastávku autobusové linky 148.

Pražský magistrát s odkazem na Pražské vodovody a kanalizace upozornil, že příčinou nehody je porucha vodovodního řadu DN 350, kdy voda z prasklého potrubí unikala prasklinou v komunikaci na povrch. PVK provede geoprůzkum, který zjistí rozsah poškození.

Magistrát proto žádá řidiče, aby se centru Prahy vyhnuli. "Uzavření této části Severojižní magistrály představuje vážnou dopravní komplikaci," uvádí na svém webu.