Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bílá to za kritiku Bangy pěkně schytala. Teď se jí dostalo zastání z nečekané strany

Lucie Bílá
Lucie Bílá
Foto: Marek Podhora

Praha – Do sporu o skupinu Ortel, výroky zpěváka skupiny Gipsy.cz Radka Bangy a reakce dalších umělců, se dnes zapojila také první místopředsedkyně ODS a pražská radní Alexandra Udženija. Ta mluví o zarážející agresivitě těch, kteří mají plnou pusu svobody a demokracie.

„Nemyslím si, že by mělo být úkolem politika řešit věci jako je anketa Slavík. Koneckonců ani aktéry současné kauzy, pana Bangu a skupinu Ortel neznám. Neznám ani jejich tvorbu a upřímně ani poznat netoužím," přiznala na svém facebookovém profilu politička.

Přesto by se prý u jedné věci ráda zastavila. „Reakce některých lidí na Lucii Bílou mne doslova šokovala. Tolik sprostoty a nenávisti vůči člověku, který pouze vyslovil svůj názor, navíc vůči ženě (a to často ze strany mužů) jsem už hodně dlouho neviděla," píše užaslá Udženija.

Naráží tak na slova Bílé, která se nechala slyšet, že odchod zpěváka skupiny Gipsy.cz ze sálu ve chvíli, kdy Ortel přebíral ocenění v anketě Český slavík, byl zbytečný „Žijeme v krásné zemi, kde bychom si měli vážit jeden druhého. Gesto Radka Bangy bylo velmi zbytečné. Jsou věci, které se neříkají veřejně, ale měly by se říkat v soukromí," uvedla Bílá pro Blesk. Právě kvůli těmto slovům se stala terčem poměrně ostré kritiky.

„Je už skoro smutným pravidlem, že lidé, co mají plnou pusu demokracie a svobody, ji ve skutečnosti z duše nenávidí. Pro skupinu Ortel hlasovalo mnoho lidí. Každý má právo s jejich volbou nesouhlasit a třeba se na protest zvednout a ze sálu odejít. Ale každý má také právo o takovém odchodu říci, že mu vzhledem ke slavnostnímu večeru přijde nepatřičný. A ani jeden by za to rozhodně neměl čelit nenávistným reakcím," myslí si občanská demokratka.

I proto letošní zlaté slavici poslala vzkaz. „Lucie, vy jste v životě svým talentem, svojí prací a pílí něco dokázala a lidem a Česku něco dala. Nenechte se znechutit lidmi, kteří vám nesahají ani po kolena. Urážky od nich Vás vlastně nemohou ani urazit, protože je to pouze projev jejich frustrace a nespokojenosti, za kterou si můžou sami," dodala Udženija.

Témata:  Aleksandra Udženija Lucie Bílá skupina Ortel Gipsy.cz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy