Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je rodina expremiéra Grosse ve finančních problémech? Situaci zachraňuje mladší dcera

Grossovi v Disneylandu
Grossovi v Disneylandu
Foto: Facebook

Praha - Od smrti expremiéra Stanislava Grosse uplynul rok a během této doby se jeho rodina ocitla ve vážných finančních problémech. Situace se ale prý otočila a nejvíc dnes vydělává mladší dcera Natálie (13).

"Natálka má obrovský talent a dlouho na jméno Grossová doplácela, naštěstí už pomalu lidé přestávají vnímat její příjmení a sledují to, co předvádí na jevišti," řekl deníku Blesk zdroj z Divadla Hybernia.

"To, co vydělám, mi jde na můj vlastní účet. Nejvíc utrácím za kabelky a hlavně miluji kupovat dárky ostatním, třeba mamce a sestře," řekla deníku Natálie s tím, že si měsíčně vydělá až sto tisíc korun.

Stanislav Gross byl nejmladším premiérem, kterého dosud Česká republika měla. Od roku dubna 2000 do léta 2004 byl ministrem vnitra ve vládách Miloše Zemana a Vladimíra Špidly, od roku 2001 také statutárním místopředsedou sociální demokracie.

Po neúspěchu ČSSD ve volbách do Evropského parlamentu v červnu 2004 a následném odstoupení premiéra Vladimíra Špidly, ho nahradil ve vedení strany i v čele vlády. V době nástupu do funkce mu bylo jen 34 let. Z funkce odstoupil 25. dubna 2005 po krizi způsobené kauzou kolem nejasností ve financích právě Stanislava Grosse.

Stanislav Gross vystudoval na SPŠ dopravní v Praze, před revolucí krátce pracoval jako elektromechanik – kandidát strojvedoucího v lokomotivním depu Praha – Vršovice. V letech 1993 až 1999 vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze; na FP Západočeské univerzity v Plzni získal titul JUDr. Na začátku devadesátých let stál v čele Mladých sociálních demokratů. Od roku 1992 byl poslancem nejprve České národní rady, posléze PS PČR za ČSSD.

Poprvé se oženil těsně po návratu z vojny na začátku 90. let, po půl roce však bylo manželství rozvedeno. Později se v médiích přiznal, že šlo o mladickou nerozvážnost. S druhou manželkou Šárkou měl bývalý politik dvě dcery, Denisu (* 1997) a Natálii (* 2002).

Témata:  Stanislav Gross

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy