Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda nesouhlasí s plánem ministra Ludvíka na snižování počtu náměstků. Požaduje vysvětlení

Miloslav Ludvík
Miloslav Ludvík
Foto: ludvikmiloslav.cz

Praha - Vládě se nelíbí plán nového ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka (ČSSD) snížit počet náměstků svého resortu, budu proto chtít slyšet důkladné vysvětlení.

Ludvík chce změny v systemizaci využít k odvolání náměstkyň Lenky Ptáčkové Melicharové a Lenky Tai Koláříkové. Ministři ANO i KDU-ČSL dnes před jednáním kabinetu vyjádřili pochyby o tom, zda postup čerstvě jmenovaného ministra není v rozporu se služebním zákonem.

Celkem chce ministr změny na osmi místech, která podléhají služebnímu zákonu. "Pro představu, na ministerstvu je takových míst sto," řekl dnes během jednání vlády nejvyšší státní úředník Josef Postránecký.

Vláda podle něj rozhodla, že ministerstvo musí změny do příštího zasedání vlády podrobněji vysvětlit. Postránecký je přesvědčen, že návrh ministerstva je v souladu se zákonem o státní službě.

Pokud bude ministr chtít změny prosadit, bude muset získat souhlas vlády do konce roku, od 1. ledna totiž už nebude možné až do konce roku 2017 počet náměstků měnit.

Témata:  Miloslav Ludvík vláda Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy