Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Změny na ministerstvu zdravotnictví: Ludvík si na pomoc přivede své lidi

Praha – Nový ministr zdravotnictví si s sebou přivání i některé své lidi. Na úřadě mu bude pomáhat například mluvčí Fakultní nemocnice v Motole Pavlína Danková, externí dohodu s ní uzavře tiskový odbor. Na ministerstvu už také působí bývalý ředitel královéhradecké nemocnice Roman Prymula. Oba budou mít zatím smlouvy na měsíc.

Informovala o tom mluvčí ministerstva Štěpánka Čechová. Skončit by v rezortu naopak mělo 14 poradců, s kterými má ministerstvo v současnosti smlouvu. Mluvčí připomněla, že tým ministerstva zdravotnictví je určen služebním zákonem a ministr může obměnit jen politický kabinet.

„Pan ministr nepočítá s zásadním rozšířením okruhu spolupracovníků, přivedl zatím pouze jako odborného poradce Romana Prymulu. Naopak neobnoví žádné poradenské smlouvy původnímu týmu externích poradců," uvedla mluvčí s tím, že tyto smlouvy vyprší na konci prosince.

Podle mluvčí už na ministerstvu Prymula působí, má dohodu o provedení práce s hodinovou odměnou 500 korun. Danková, která zůstává mluvčí Motola, bude mít dohodu o provedení práce s tiskovým odborem s odměnou 250 korun za hodinu.

Podle všeho skončí také dvě odborné náměstkyně, které podléhají státní správě. Ministr Ludvík minulý týden požádal státního tajemníka o redukci počtu odborných náměstků. Návrh takzvané systemizace v pondělí vláda odložila s tím, že má Ludvík navržené změny podrobněji zdůvodnit.

Čechová ČTK napsala, že ministerstvo už podrobnější zdůvodnění má, s argumenty chce ale nejdříve seznámit vládu. Náměstkyně považují kroky za účelové, chtějí se proti nim bránit.

Témata:  Ministerstvo zdravotnictví Miloslav Ludvík

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy