Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kupte si "psí maso". Aktivisté v Praze protestovali proti prodeji a zabíjení kaprů v ulicích

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Aktivisté dnes na pražském Smíchově protestovali proti vánočnímu prodeji a zabíjení kaprů v ulicích. Na pultu vystavili napodobeninu masa a vedle postavili psa. Za zabití chtěli 30 korun, za vykuchání o pět korun více.

Akci pořádala organizace 269life, která dlouhodobě upozorňuje na utrpení zvířat v různých odvětvích průmyslu. "Prodej" zahájili organizátoři krátce po 13:00 na rohu Plzeňské a Lidické ulice.

Na pultu vystavili napodobeninu masa z pšeničného lepku, kterou zalili řepným sirupem připomínajícím krev. Pak na pult postavili psa, kterého kolemjdoucím "nabízeli".

Žádnému psovi se nic nestalo, aktivisté vše jen předstírali. Většina kolemjdoucích vzala akci s humorem, někteří se ale při pohledu na napodobeniny masa s nechutí odvraceli a rychle odcházeli.

"Dosavadní vědecké poznatky ukazují, že ryby prožívají bolest a stres podobně jako psi," stálo na dalším letáku, který účastníci rozdávali lidem. Poukazovali i na to, že jsou ryby po výlovu drženi v malých kádích, kde se nemohou hýbat, mnohdy jsou i poraněny.

Témata:  Vánoce týrání zvířat ryby psi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy