Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak ozdobit vánoční stromek? Poradíme vá,

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Vizovice - Pokud si nevíte rady, jak ozdobit vánoční stromek, máme pro vás několik tipů. Letošní trendy představuje galerie v předzámčí zámku ve Vizovicích na Zlínsku. Inspirovat se ale můžete i v cizině. Podívejte se na video.

Jen málo lidí si každoročně zdobí stromeček podle aktuálních trendů, které vždy určuje Evropská asociace floristů a výrobců dekorací, jenž vydává doporučení ohledně stylu, barev i použitých materiálů.

Jeden z letošních trendů je Přírodní sen. "Je inspirovaný přírodou v její jemnosti, něžnosti jejich součástí a velmi poetického vyznění. Barvy jsou tlumeně pastelové, převážně valéry bílé, růžové a například šedé," uvedla autorka výstavy Iva Mynářová.

Trend pojmenovaný Opravdu pravé odkazuje na zručnost lidových řemeslníků. "I barevná paleta odkazuje k tradici, je tu červená, bronzová a další barvy vedoucí k řemeslnickým zdrojům," řekla Mynářová.

"Trend Vizionářské baroko je mysteriózní a tajemný výběrem a kombinací barev, precizní v detailu, zanechávající monumentální dojem stejně jako barokní umění. Tento trend se v barvě inspiruje kovy a dekory jsou až architektonické," uvedla autorka výstavy.

Trend Energie divočiny prosazuje barvy ošlehaného dřeva a staré kůže, kombinují se v něm přírodní a industriální vlivy.

Témata:  Vánoce vánoční stromky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy