Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý a zdrogovaný řidič naboural v centru Prahy deset aut

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Muž (25) v noci na dnešek naboural v centru Prahy deset zaparkovaných vozidel, dle policie byl pod vlivem návykových látek. Za to mu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení. Prozatím přišel o řidičák.

Způsobená škoda je odhadována na téměř 150 tisíc korun. Počet poškozených vozidel a škoda ale nemusí být konečné.

Policisté vyjížděli do Masné ulice krátce po 04:00 na základě oznámení na linku 158. Hlídka v ulici poté nalezla stojící nastartovaný Volkswagen Golf, který byl nabouraný a za jehož volantem byl muž, který byl pod vlivem alkoholu.

Řidič se k tomu sám přiznal a také sdělil, že cestou naboural několik aut. "Provedenými zkouškami policisté následně zjistili u muže téměř dvě promile alkoholu v dechu a přítomnost kokainu v těle," uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

V červnu naboural opilý řidič (40) deset zaparkovaných aut v ulici Jindřicha Plachty na Smíchově. O dva měsíce dřív zasahovali policisté z podobného důvodu na Vinohradech, kde bývalý policejní pedagog a důstojník Karel Kadlec postupně narážel do vozů, které stály podél silnice. Naboural jich 29. Kadlecovi poté bylo zjištěno 1,31 promile alkoholu.

Témata:  krimi Praha dopravní nehody

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy