Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyjma Ježka byli propuštění všichni aktéři dotační kauzy

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - S výjimkou podnikatele Daniela Ježka, který je od dnešní noci ve vazbě, byli všichni obvinění v dotační kauze ROP Severozápad propuštěni.

ČTK to dnes řekla vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Další informace k případu nyní podle ní zastupitelství poskytovat nebude. Obviněných je celkem 24, mezi nimi jsou politici, vysocí úředníci a podnikatelé z Ústeckého a Karlovarského kraje.

Někdejší vlivný člen ODS Ježek skončil ve vazbě kvůli obavě, že by mohl ovlivňovat svědky. Ježka označil bývalý ředitel ROP Severozápad, rovněž obviněný Petr Kušnierz za toho, kdo o projektech rozhodoval.

Policie po rozsáhlém zásahu obvinila 24 lidí z poškozování zájmů Evropské unie a dalších trestných činů v souvislosti s evropskými dotacemi z ROP Severozápad. Ze seznamu všech obviněných, který má ČTK k dispozici, plyne, že velkou část obviněných tvoří hodnotitelé projektů.

Experti projekty bodovali a na základě jejich doporučení o nich definitivně rozhodoval výbor ROP Severozápad.

Témata:  ROP severozápad soudy

Aktuálně se děje

2. května 2024 16:30

Obnova domů v Pásmu Gazy podle OSN může trvat 80 let

Obnova domů v Pásmu Gazy by se podle zprávy Organizace spojených národů (OSN) zveřejněné ve čtvrtek mohla prodloužit až do následujícího století, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy