Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stánek v centru Prahy prodával padělky Applu

ČOI
ČOI
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Stánek v centru Prahy nabízel padělky výrobků značky Apple i za čtvrtinu ceny originálů. Jednalo se o sluchátka, MP3 přehrávače a reproduktory.

V tiskové zprávě to uvedl mluvčí České obchodní inspekce (ČOI) Jiří Fröhlich. Inspektoři našli při kontrole 6. prosince na stánku v hale hlavního nádraží 47 padělaných výrobků Apple. Originály by dohromady stály 162.500 korun.

Prodejce nabízel podle snímků inspekce například napodobeniny sluchátek Apple EarPods za 250 korun, originály přitom přijdou v českých e-shopech na téměř tisícovku.

Většinu padělků tvořila právě sluchátka, kterých bylo 35. Pracovníci ČOI dále našli osm napodobenin MP3 přehrávačů a čtyři padělky reproduktorů. Výrobky značky Apple patří vesměs k nejdražším ve srovnání s podobnými produkty jiných firem.

"Uvedené výrobky jsou nedovolenými napodobeninami průmyslových vzorů, jejichž vlastníkem je společnost Apple Inc. California," sdělil Fröhlich.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) Apple

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy