Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi oběťmi útoku v Berlíně zřejmě nejsou Češi

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Berlín - Mezi zraněnými ani mrtvými po pondělním masakru v Berlíně patrně nejsou žádní Češi. MZV ČR je otřeseno barbarským útokem na návštěvníky vánočního trhu a ostře jej odsuzuje.

MZV ČR je připraveno poskytnout svým německým partnerům veškerou součinnost, které bude zapotřebí. Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD) kondoluje svému protějšku, spolkovému ministrovi zahraničních věcí Franku-Walterovi Steinmeierovi. Ministerstva zahraničních věcí ČR a SRN jsou v této záležitosti v pravidelném kontaktu.

"Podle dosavadních informací německých úřadů nejsou mezi oběťmi teroristického útoku čeští občané," uvedl pro Českou televizi velvyslanec ČR v Německu Tomáš Podivínský.

V souvislosti s tragickou událostí se dnes v Berlíně chystají smuteční akce k uctění památky obětí. V Pamětním kostele císaře Viléma bude v 11:30 SEČ vystavena kondolenční kniha a v 18:00 SEČ se na stejném místě uskuteční smuteční mše. Ve 13:00 SEČ uspořádá tiskovou konferenci primátor města Berlína Michael Müller.

Témata:  Ministerstvo zahraničních věcí České republiky teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy