Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi prozradili, jak stráví silvestra. Čtěte nový průzkum

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: News.com.au **www.news.com.au**

Praha - Průzkum řetězce Tesco ukázal, že 53 procent Čechů bude trávit Silvestra doma, tři procenta lidí budou naopak slavit v restauraci. Za pouštění rachejtlí nejčastěji utratí do 500 korun (39 procent), desetina jich za pyrotechniku dá až 1500 korun.

Silvestrovské oslavy si nenechá ujít valná většina lidí (88 procent). Kromě domova a restaurace plánuje 15 procent lidí slavit Silvestra u přátel, dvě procenta v horském hotelu a tři procenta u rodičů.

Za silvestrovskou hostinu většina utratí od 600 Kč až 1000 Kč. Čtyři procenta lidí za ni dají až 3000 korun. Většina útraty padne na sýry, které kupuje 83 procent Čechů, uzeniny (77 pct) a ovoce (61 pct). Z alkoholu pak převládají šumivá vína (80 pct), pouze třetina lidí kupuje tvrdý alkohol.

Čtvrtina Čechů má v plánu vlastní ohňostroj. Téměř polovina dotázaných (48 pct) dává přednost pasivnímu sledování ohňostroje a aktivně se do jeho pouštění nezapojuje. Sedm procent lidí se ohňostroje a rachejtlí bojí.

Témata:  Silvestr Češi průzkumy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy