Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražedkyni z Tecsa hrozí doživotí. Byla obviněna z vraždy a pokusu o vraždu

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Žena, která v červenci ubodala nakupující v obchodním centru na pražském Smíchově, byla obviněna z vraždy a z pokusu o vraždu. Pokud jí soud prokáže vinu, hrozí jí až doživotní trest.

Státní zástupci  ženu viní i z pokusu o vraždu, který se udál o dva týdny dříve v kavárně na Újezdě. "Obžaloba byla ve středu podána k Městskému soudu v Praze, konkrétně pro dva skutky: první pro vraždu ve stadiu pokusu, druhý pro vraždu dokonanou. Skutek tedy (obžalovaná) spáchala opětovně. Hrozí jí až výjimečný trest," uvedla mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Tehdy třiatřicetiletá útočnice, která byla ten den propuštěna z bohnické léčebny, si na Smíchově svou oběť vybrala zřejmě náhodně. Zbraň si opatřila přímo v obchodě, kde se vražda stala. Žena (54) na místě zemřela.

V Bohnicích se útočnice léčila opakovaně a měla konflikty s ostatními pacienty. Naposledy tam byla kvůli druhému skutku, ze kterého je obžalována. Stal se v kavárně na pražském Újezdu na začátku července, kdy podle policie škrtila ženu na toaletách podniku.

Zasahující hlídka převezla útočnici na psychiatrii v Bohnicích, lékaři ale o útoku informace od policistů nedostali. Pražští policisté už v srpnu přiznali pochybení. Psychiatrickou nemocnici Bohnice prošetřovala kvůli incidentu expertní komise. Na konci srpna oznámila, že lékaři nepochybili.

Témata:  vražda v Tescu soudy

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

19. května 2024 19:03

Pellegrini připustil, že na kulatý stůl politických stran nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy