Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Znovu jsem se cítil, jak za železnou oponou, kde všechno je tak krásné. Novinář tvrdě udeřil na politiky

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Praha - Český investigativní novinář a dramaturg pořadu Reportéři ČT Marek Wollner si podle svých slov všiml, jak čeští politici napříč stranami dospěli k unikátní shodě. Ale jakkoliv se to na první poslech může zdát jako pozitivní zpráva, ve skutečnosti je to trochu jinak.

„Dnes jsem několikrát po sobě náhodně zapnul televizi a slyšel různé politiky mluvit jakoby jedním hlasem, Úsvit, ODS, ČSSD, Lidovci, Kmoníček (Babiš už to řekl 2 dny předtím), všichni ti věčně rozhádaní politici si notovali, jak jsme dobří, jak jsme krásně zvládli migrační krizi a jak je Západ hloupý a ztracen a jak je nutné stavět zátarasy a budovat hranice a opevňovat se a zavírat,“ popisuje svůj zážitek novinář.

A tato zkušenost v něm zanechala dojem. „A cítil jsem se po letech znovu jak za železnou oponou, kde všechno je tak krásné, až zrak přechází. A napadlo mě, jak politici konečně našli téma, kdy si se svým lidem rozumějí, kdy jsou jim odpuštěny všechny včerejší hříchy, všechny divné zákony a kšefty, kauzy a skandály a malé či velké domů, kdy ti naši politici mohou svůj lid ubezpečit, že jsou mnohem lepší, než ti strašní hlupáci ze Západu, které jim ještě před časem kdekdo předhazoval jako vzor, jakoby téma migrace bylo pro české politiky požehnání, které překlene propast mezi nimi a lidem a obnoví důvěru a jednotu na věčné časy a nikdy jinak,“ svěřil se Wollner na svém facebokovém profilu.

A to není vše. „A říkal jsem si, že pokud jim ta jednota jak za časů Národní fronty dost dlouho vydrží, tak sbohem a šáteček. A prosím, na ty duchaplně položené otázky, jestli chci terorismus, dopředu odpovídám, že nechci a že se proti němu musí bojovat (proti terorismu, ne proti Západu). A mohu jen doufat, že první českou oběť, o níž se právě s lítostí dovídáme, nebudou všichni jako jeden muž ještě více zneužívat pro své okamžité politické zisky,“ dodal novinář ČT.

Témata:  politici uprchlíci

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy