reklama

Hašek připomněl, že je jednou z berlínských obětí teroristického útoku také Češka. „Už se nás to tedy týká přímo. Všichni vítači a pricmrndávači otevřené náruče bez jasných mantinelů a  řádných bezpečnostních procedur by teď měli...mlčet a zpytovat svědomí. Upřímnou soustrast rodinám všech obětí, včetně polského řidiče-hrdiny..." spustil sociální demokrat.

Vrátil se také k tomu, jakým způsobem byl údajný pachatel Amri zneškodněn. „Dobrá práce italské policie. Schengen děravý v minulých letech jako ementál v kombinaci s kancléřkou Merkelovou a její otevřené náruči takovýchto hajzlů přivedl do Evropy bohužel stovky, možná tisíce. Čím dříve udělá Evropa kroky k zastavení nelegální migrace a postupné repatriace všech do jejich zemí či jejich částí pod mezinárodní kontrolou, tím bude bezpečnější," nebere si servítky Hašek.

„Klidně oželím miliony nevyčerpaných euro z EU pro ČR, když já a moje rodina budeme klidněji spát s vědomím, že se tady v blízkosti ČR nepotuluje 400 tisíc lidí, o kterých nikdo nic neví..." uvedl na Facebooku.

A několika slovy se zastavil také u italských policistů, kteří Tunisana dopadli. „Snad po zveřejnění identity obou italských policistů dostanou oni a jejich rodiny policejní ochranu a novináři rozum... nerad bych za pár týdnů či měsíců četl zprávy o jejich zavraždění jako pomstě teroristů..." dodal Hašek.