reklama

Pomalu ale jistě nastává čas na bilancování končícího roku a na předsevzetí do roku příštího. Nad tím, co nás čeká a nemine, už se tradičně zamýšlí také bookmakeři Fortuny. Tak třeba prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček - po posledním hradním kotrmelci si nemůže být nikdo ničím jist a na jeho konec ve funkci si tak zájemci mohou vsadit v kursu 5:1. Stejně jako na jeho případný přesun do čela ČT nebo Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (shodně 1000:1). V kurzu 1:1250 se dá také vsadit na to, že Zeman svého mluvčího adoptuje.

Právě domácí politická scéna je pro sázkaře nepřebernou studnicí inspirace. Lidé si tak mohou vsadit na to, jestli se Andrej Babiš stane novým předsedou vlády (1,3:1), zda Karel Gott oznámí prezidentskou kandidaturu (200:1), nebo na to, že ji textař Michal Horáček stáhne (10:1). Řekne Zeman, že už kandidovat nechce? Na tuto možnost vypsali sázkaři Fortuny kurz 2,25:1. Také při pohledu do USA je zřejmé, že nic není nemožné, konečně Trump před volbami začínal na kursu 50:1 a zítra by mohl prodat Aljašku zpátky Rusku (5000:1) nebo vyrazit na návštěvu ke Kim Čong-unovi do Severní Koreje (15:1).

„Říjnové předávání státních vyznamenání se pod taktovkou Miloše Zemana stalo opravdu celonárodní událostí a je nasnadě, jak své možná poslední udílení bude chtít prezident Zeman pojmout. Jiří Brady (10:1) a Daniel Herman (100:1) pravděpodobně nic nedostanou. Nicméně ani s druhým extrémem, oceněním Vladimira Putina (4000:1), se počítat nedá. Sečteno podtrženo, ceremoniál bude v příštím roce vyvážený,“ říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Pravděpodobnější pak je, že Bohuslav Sobotka ve stranických volbách ČSSD neobhájí post předsedy, nebo že se ODS se v parlamentních volbách nedostane do sněmovny – na obě tyto možnosti vypsali bookemakeři kurz 1:5. Ještě menší kurz pak vypsali na to, že některý z členských států EU se v referendu vysloví pro odchod z unie (1:2,5) nebo že Sobotka vymění do konce volebního období alespoň jednoho ministra (1:3,5).