Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polák, který vyhrožoval bombou na palubě letadla, prý naslouchal božímu hlasu

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Osmašedesátiletého polského občana, který v letadle z Kanárských ostrovů do Varšavy vyhrožoval bombou, podezírá česká policie z šíření poplašné zprávy a ohrožení vzdušného dopravního prostředku.

Své jednání obhajoval Polák nasloucháním Bohu. Teroristický motiv policie vyloučila, informovala dnes ČTK mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Kvůli výhrůžce musel boeing polských aerolinií v pátek večer nouzově přistát v Praze. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, nevznikly ani žádné škody na majetku ani nebyl ohrožen provoz na letišti Václava Havla.

Muž je nyní umístěn v policejní cele, zatím nebyl obviněn. Policie předala kvalifikaci činu i návrh na potrestání státnímu zástupci, který rozhodne o dalším postupu.

"Náhradní spoj odletěl dnes v 07:25," řekla ČTK mluvčí Letiště Václava Havla Marika Janoušková. Neměla informace, zda odletěli všichni cestující, nebo někteří zůstali v Praze. Letadlo Boeing 737-800, v němž se incident odehrál, zatím zůstal v Ruzyni. Kvůli bezpečnostním pravidlům totiž původní posádku, která nyní musí odpočívat, vystřídala nová, která přiletěla a odletěla náhradním letadlem.

Pasažéři z letadla byli evakuováni, vyslechli je policisté, stroj prohlédl pyrotechnik.Většina pasažérů byli občané Evropské unie, převážně Polska. Žádný Čech mezi cestujícími nebyl.

Témata:  letectví a letadla Praha bomby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy