Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zloděj utekl z místa činu taxíkem. Řidič ho zavezl na policii

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Prostějov - Zloděj (27) z Prostějova si v noci na dnešek neprozřetelně vzal taxíka, na což doplatil. Když do vozidla nastoupil s elektrocentrálou, prodlužovačkou a 11 lahvemi alkoholu, řidič jeho čin prohlédl a odvezl ho na policii.

Muž nasedl do taxi v pondělí krátce před půlnocí v Prostějově a nechal se odvézt do nedaleké obce. "Zde z vozidla vystoupil a řidiče požádal, aby chvíli počkal. Přibližně za 20 minut řidiče telefonicky požádal, aby pro něho přijel na nepříliš vzdálené místo. Zde na něho již čekal, ale nově s sebou měl benzínovou elektrocentrálu, dvacetimetrový prodlužovací kabel, 11 lahví alkoholu a jiné drobné věci," uvedl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Ukradené věci mladík naložil do auta a požádal o převezení na adresu v Prostějově. "Dvaadvacetiletý taxikář však správně vytušil, že zákazník není právoplatným majitelem věcí, a proto ho i s nákladem zavezl rovnou před prostějovskou policejní služebnu. Zde si muže i věci převzali policisté," doplnil mluvčí.

Mladý muž při výslechu přiznal, že věci odcizil ze stavební buňky. Jejich hodnota byla vyčíslena na 7350 korun. Muži nyní hrozí za krádež až tři roky vězení.

Témata:  krimi krádeže Prostějov

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy