Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První letošní miminko umístěné do babyboxu dostalo jméno Kateřina

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Do babyboxu na radnici v Praze 6 dnes ráno někdo odložil novorozenou holčičku. Dostala jméno Kateřina a je letošním prvním odloženým dítětem v Česku, celkově už 147.

Holčička byla nalezena v babyboxu kolem 08:00. "Byla relativně v pořádku, i oblečená a trošku v dece. Na cestu do života dostala od nešťastné maminky dudlík," uvedl zakladatel babyboxů Ludvík Hess, podle kterého je to třetí radniční děťátko z Prahy 6 a jednatřicáté v Praze.

Jméno dostala holčička po první novinářce, která se po dítěti ptala. "Informaci o nalezené holčičce novinářka Kateřina získala z dobře informovaných zdrojů jen několik minut po odložení," doplnil Hess.

Babybox je v podstatě novorozenecký inkubátor přístupný z vnější strany budovy. Ve chvíli, kdy je do něj dítě vloženo, zapne se vyhřívání a ventilace, a s mírnou prodlevou i alarm, který upozorní personál. Ženy se nemusí bát, že je při odkládání dítěte někdo překvapí.

Témata:  BabyBox děti Praha

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy