Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko se potýká se smogem. Moravskoslezský kraj bije na poplach

Znečištěné ovzduší, ilustrační fotografie
Znečištěné ovzduší, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ostrava - Meteorologové dnes ráno vyhlásili meteorologové kvůli vysokým koncentracím polétavého prachu v ovzduší pro Ostravsko, Karvinsko a část Frýdecko-Místecka smogovou situaci. V průběhu se naměřené koncentrace ještě zvýšily.

Nejhorší situace je ve Věřňovicích na Karvinsku. Tam byl imisní limit pro polétavý prach, který je 50 mikrogramů na metr krychlový, překročen o 113 mikrogramů.

Průměrné denní koncentrace polétavého prachu se dnes odpoledne mezi 14:00 a 15:00 pohybovaly v regionu v rozmezí od 43 do 163 mikrogramů na metr krychlový. Podle aktuálních koncentrací byla kvalita ovzduší v regionu hodnocena převážně od uspokojivé až po velmi špatnou.

Smogová situace se vyhlašuje, když hodnota 12hodinového průměru překročí 100 mikrogramů na krychlový metr a zároveň je předpověď meteorologických podmínek nepříznivá pro dalších 24 hodin.

Témata:  smog počasí Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy