Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Médiím loni vévodil Babiš, Sobotka a Zeman

Miloš Zeman, prezident České repubilky
Miloš Zeman, prezident České repubilky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Nejvíce zmiňovanými osobnostmi v tuzemských médiích byli loni ministr financí Andrej Babiš, premiér Bohuslav Sobotka a prezident Miloš Zeman. Čeští a světoví politici a státníci skončili i na dalších sedmi místech první desítky.

První sportovci, hokejista Jaromír Jágr a tenistka Karolína Plíšková, jsou až na 11. a 12. místě. Vyplývá to z údajů monitorovací služby Monitora Media.

Nejmedializovanější zahraniční osobností se stal nový prezident USA Donald Trump. Pokud by Donald Trump volby prohrál, nejspíše by se na jeho místě umístila bývalá první dáma USA Hillary Clintonová, která je sedmá.

Kdyby se volby nekonaly, pravděpodobně by ani Vladimir Putin neskončil na pátém místě, ale hůře, protože to byl právě on, kdo byl v médiích pojednávajících o prezidentských volbách hodně zmiňován ve spojitosti s jejich ovlivňováním.

Šestá skončila díky svému postoji k uprchlíkům i srpnové návštěvě ČR německá kancléřka Angela Merkelová, osmý bývalý prezident Václav Havel, devátý Karel IV. a desátý končící prezident USA Barrack Obama.

Ačkoliv Jaromír Jágr již nepatří mezi nejlépe placené české sportovce, jeho jméno stále hodně přitahuje mediální pozornost. I proto byl z českých sportovců v loňském roce tím nejmedializovanějším. Raketový nárůst medializace zaznamenala Petra Kvitová v souvislosti s útokem na její osobu na konci loňského roku.

V TOP 15 ji ovšem díky celoročním výborným sportovním výsledkům s přehledem předběhla Karolína Plíšková, které dopomohla bulvární média sledující její soukromý život.

Témata:  Andrej Babiš Miloš Zeman noviny a tisk Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy