Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohřešovanou dívku (12) z Ústí hledají i v schengenském prostoru

Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Foto: Policie ČR

Ústí nad Labem - Po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem se začalo pátrat i v schengenském prostoru. Dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Pátrání po dívce běží nejen v Česku, ale i v zahraničí.

"Toto pátrání probíhá v celém schengenském prostoru. Od počátku jsme vzhledem k blízkosti hranic požádali o spolupráci i německé kolegy," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že do systémů v schengenském prostoru se dostávají informace o všech pohřešovaných.

Kriminalisté přijali na lince 158 už asi 70 informací od veřejnosti. Zatím žádná z nich k nalezení dívky nevedla.

Kromě informací žádá policie veřejnost i poskytnutí záznamů z kamerových systémů z domů a automobilů z ústecké čtvrti Klíše. Zájem má o záběry pořízené mezi 10. lednem ve 14.00 a 11. lednem v 8.00 hodin. "Jde nám zejména o lokalitu ulice České mládeže, Hvězda, směr Střížovický vrch, směr Ovčí vrch," řekl kriminalista Martin Charvát. Záznamy z městského kamerového systému dívku podle informací ČTK nezachytily.

Témata:  pohřešovaná Michaela Patricie Muzikářová Ústí nad Labem

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy