reklama

Dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

"Do současné doby byly provedeny desítky výslechů osob z Míšina nejbližšího okolí. Jednalo se o výslechy matky, babičky, přítele a bývalého přítele matky, biologického otce, příbuzných a rodinných známých. Tento okruh se ale samozřejmě dále rozšířil na širší okruh rodiny, jako jsou příbuzní příbuzných a známí známých," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Kriminalisté mluvili i s dívčinými spolužáky, školákům i jejich rodičům byla poskytnuta intervence psychologů.

Jediná stopa, kterou kriminalisté mají, je od speciálně vycvičeného psa z Německa, kterého policie zapojila před týdnem. "Poslední stopa, kterou pes vypracoval, byla cesta, kudy Míša běžně chodila," doplnila Hyšplerová. Žádná stěžejní zjištění nepřinesly opakované prohlídky domu ani okolí, kde dívka žila.

Na call centrum zřízené na lince 158 a e-mailem dostala policie už kolem 250 tipů od veřejnosti. Zhruba čtvrtina je podle Hyšplerové od různých senzibilů. Kriminalisté tipy prověřují, práci jim ale komplikují lidé, kteří si záměrně vymýšlí.

"Pisatelé převážně na sociálních sítích si neuvědomují, že pro ně chvíle slávy a zájmu je pro kriminalisty obrovské množství práce. Na prověření takového poznatku se musí tříštit síly, které by případně v tu chvíli byly potřeba jinde. Mezi takovými pisateli jsou nejenom dospělí, ale i děti," dodala Hyšplerová.