Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrání po školačce pokračuje: Oolicie prohlíží stovky záznamů, stupu zatím nemá

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ústí nad Labem – Policie už téměř dva týdny pátrá po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem. Vyšetřovatelé prohlížejí stovky hodin záznamů z kamer a prověřují desítky tipů od veřejnosti, nic z toho ale zatím k nalezení dívky nevedlo.

Krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvedla, že policie dostala od lidí na speciální call centrum, na lince 158 nebo e-mailem jen o víkendu dalších zhruba 70 poznatků, které prověřuje. „V tuto chvíli se celkové číslo blíží k dvěma stům poznatků," uvedla.

Kriminalisté také prohlížejí záznamy z kamer. Na městském kamerovém systému údajně dívka nebyla. Už dříve policisté požádali veřejnost, aby jim poskytla záznamy z kamer z domů a aut v ústecké čtvrti Klíše. Celkem kriminalisté vyhodnocují stovky hodin záběrů z kamerových systémů nejen z Ústí nad Labem, ale i jiných míst v Ústeckém kraji.

Policie ale zatím nemá žádné konkrétní informace o tom, kde by dívka mohla být. „V souvislosti s pátráním po Míše Muzikářové jsme vyslechli desítky osob, zhlédli již přes stovku hodin kamerových záznamů, vyhodnotili desítky neustále přicházejících poznatků od veřejnosti, zmonitorovali komunikace na sociálních sítích z Míšina okolí a provedli další množství úkonů, které by nás měly přivést na stopu Míši," dodala mluvčí.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Už dříve policie řekla, že dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací. Po dívce se pátrá nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Témata:  pohřešovaná Michaela Patricie Muzikářová pohřešované osoby Ústí nad Labem

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy