reklama

"Když se ztratí dvanáctileté dítě, tak je potřeba vyčerpat veškeré možnosti při pátrání. A tím, že máme s naším psem velké zkušenosti, tak jsme chtěli nabídnout pomoc," vysvětlil psovod Jörg Kempe ČTK důvod, proč se sedmiletou fenou Hippie přijel.

Okolí bydliště dívky už dříve opakovaně prohledávali psi policistů a hasičů, žádnou konkrétní stopu ale nenašli. Podle Kempeho ale šance na zachycení pachových stop i po více než týdnu existuje. "Ta šance je velká, protože jsme měli úspěch u pachových stop, které byly staré několik týdnů nebo i měsíců. Pes je speciální v tom, že se zaměřuje na ten jeden jediný konkrétní pach. Je vycvičen na to, že jde jen po jedné pachové stopě," doplnil Kempe.

Podle krajské policejní mluvčí Veroniky Hyšplerové budou dnešní práci se psem kriminalisté vyhodnocovat. Policie po dívce pátrá zatím neúspěšně. "Do současné doby jsme na speciální call centrum přijali asi 130 poznatků, všechny prověřujeme," doplnila Hyšplerová.

Dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.