reklama

Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuje velký požár. Vyšší už je pouze zvláštní stupeň poplachu.

Na místo postupně vyjeli hasiči z jednotek HZS Holešovice, Satalice, Sokolská, Strašnice, Krč, Chodov, Petřiny, Modřany, Smíchova, Radotína a Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu. Dále byly povolány dobrovolné jednotky z Letňan, Březiněvsi, Ďáblic, Čakovic, Satalic, Dolních Měcholup, Běchovic, Kolovrat a Řeporyjí.

Obchodní a marketingový ředitel provozovatele výstaviště František Martin Přívětivý uvedl, že hořely stánky mezi halami, které zůstaly ale nepoškozeny. Dnešní požár tak neohrozí konání současné akce zaměřené na karetní hry ani nadcházející naplánované akce na výstavišti. Hasiči dostali informaci o požáru před 11:30, po 40 minutách byl podle velitele hasičů oheň lokalizován.

Mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn ČTK řekl, že záchranáři na místě ošetřili dva lehce popálené muže ze stánku s občerstvením a následně je převezli do popáleninového centra v Praze Vinohradech.

Hasiči v průběhu zásahu prostory monitorovali termokamerou, ochlazovali také několik tlakových lahví. "Z objektu byly vyneseny další tlakové lahve. Hasiči momentálně ze žebříku provádějí průzkum termokamerou mezi halami číslo 2 a 3," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Areál PVA Expo Praha nabízí celkem 105.000 metrů čtverečních krytých i venkovních ploch. Sedm moderních ocelových hal má rozlohu 35.000 metrů čtverečních. Na výstavišti se konají veletrhy, výstavy, sportovní akce, koncerty, konference, semináře, workshopy, kongresy a firemní prezentace. Podle webových stránek se dnes v areálu koná fórum celiaků.