Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš našel zastání: Neuvěřitelné, k čemu se ČT propůjčuje, diví se politička a novinářka

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Praha – Kolem osoby ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše je opět rušno, tentokrát jde o nákupy dluhopisů Agrofertu. Vicepremiér se také pustil no novinářů České televize, které označil za „zkorumpovanou pakáž“. Valí se na to za něj vlna kritiky, přesto se ale najdu tací, kteří se jej zastali.

Na facebookovém profilu se svého stranického šéfa zastala novinářka a poslankyně hnutí ANO Jana Lorencová. „Na Babiše je pořádaný hon! Je to strašně nechutné,“ uvedla. „Všechno ostatní od začátku devadesátých let jako by neexistovalo, rozkradená republika, všechny kauzy, kdyby jen to, co jsem dělala já, tak šlo o stovky miliard. Tohle už je za hranicí…“ domnívá se politička.

Tohle se podle ní nedá vydržet věčně. „Šlape na kuří oka a nedívá se na to komu! Že honí zloděje, tak o tom žádná! To je prostě fakt. Výsledek je ten, že po něm jdou ti kterých se to nejvíc týká! Najednou se spojili,“ myslí si Lorencová.

„Tady jsme drželi hubu a krok a to všichni 25 let a jen jsme koukali, jak se přijímají zákony, které legalizovaly zlodějny astronomických rozměrů!!! A to jsme byli ticho. A najednou jak honicí psi po stopě jednoho člověka, který se snaží aspoň v rámci svých možností tady něco spravit?“ zlobí se Lorencová, podle které je tohle všechno pouze začátek štvanice.

„To je opravdu neuvěřitelné, k čemu se ČT propůjčuje,“ udeřila novinářka také na reportéry, kteří se na Babiše zaměřili například v pořadu Reportéři ČT. Právě těm Babiš řekl, že točí reportáže na zakázku a že jsou zkorumpovaní.

Nakonec přišla také s jedním návrhem. „Napadlo mne, že nápad zveřejnit příjmy politiků o začátku devadesátých let, není vůbec špatný nápad! Třeba se najdou, ztratit se nemohly, nejvýš jsou dobře vyorané někde v daňových rájích, ale aspoň část jich někde je. a kolik těch, co je v klidu užívají,“ dodala Lorencová.

Témata:  Andrej Babiš Česká televize

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy