Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drzý podvodník: Muž se vydával za manažera slavných sportovců, přišel si na 4 miliony

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští policisté hledají oběti údajného podvodníka, který se vydával za manažera slavných fotbalistů nebo pokerových hráčů. Muž (36) byl zadržen koncem ledna a skončil ve vazbě. Hrozí mu až osmileté vězení.

Muž se údajně představoval buď jako bývalý prvoligový fotbalista, nebo jako pokerový hráč, a to podle prostředí, v němž se zrovna pohyboval. Jindy vystupoval jako manažer sportovců.

"Svá tvrzení podporoval fotografiemi se slavnými osobnostmi z fotbalového prostředí, jako je například Ronaldo," popsal mluvčí Tomáš Hulan.

"Na základě těchto smyšlených legend pak sliboval a nabízel své manažerské služby nebo zajištění financování kariéry například začínajícím pokerovým hráčům. Stejně tak se nebál slibovat, možná dokonce garantovat, snadné výdělky prostřednictvím sázek na fotbalová utkání v rámci celé Evropy," dodal mluvčí.

Policisté zatím zadokumentovali případy, při nichž údajně vylákal celkem 3,9 milionu korun. Domnívají se ale, že podvedených je mnohem více. Proto žádají případné další oběti, aby se přihlásily na lince 158 nebo na emailu lenka.rablova@pcr.cz.

Témata:  krimi podvod Praha

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy