Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemravný tanečník? Policie obvinila muže, který fotil nahé nezletilé dívky, s jednou souložil

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Strakonice - Policie obvinila vedoucího tanečního souboru z pohlavního zneužívání nezletilých členek souboru. Muži (32) ze Strakonic, který byl za podobný zločin odsouzen už v minulosti, hrozí až osm let vězení.

Strakoničtí kriminalisté začali muže stíhat kvůli zločinu pohlavního zneužití a ohrožování výchovy dítěte. V minimálně pěti případech na podzim roku 2015 muž podle kriminalistů souložil s nezletilou dívkou, ačkoliv údajně velmi dobře věděl, že je jí méně než 15 let.

"Jako vedoucí tanečního souboru, zneužívaje tohoto svého postavení, pořizoval fotografie obnažených nezletilých dívek ze souboru. Fotografoval takto minimálně tři dívky. Je s podivem, že se takto choval i přes skutečnost, že byl již okresním soudem v roce 2008 odsouzen pro trestný čin pohlavního zneužívání," uvedl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

O jaký soubor šlo, neřekl. Nepředpokládá, že by bylo navrženo uvalení vazby.

Témata:  pohlavní zneužívání dětí krimi

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy