reklama

ČSSD přes pravomocné rozhodnutí městského soudu v Praze zatím volí strategii, podle které uspokojuje exekučně vymáhané Altnerovy dluhy. První dva věřitele vyplatila před týdnem, dohromady hradila 95.000 korun. Dnes podle mediálního zástupce právníků strany Jiřího Chvojky zašlou sociální demokraté přes 2,26 milionu korun finančnímu úřadu v Litoměřicích a 132.000 korun Všeobecné zdravotní pojišťovně.

"ČSSD tak dle svého předchozího veřejného příslibu částky okamžitě uhradila a plní tím i pohledávku, kterou rozsudek v rámci mnohaletého soudu přiznává Z. Altnerovi," uvedl Chvojka. ČSSD současně podala proti rozsudku dovolání s žádostí o odklad vykonatelnosti. Nejvyšší soud, který by měl návrh posoudit, si spis vyžádal z pražského obvodního soudu minulý týden.

Bývalý advokát Altner nedávno vyhrál letitý spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit 18,5 milionu a smluvní pokutu, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů. Strana peníze zatím platit odmítá, čímž podle odborníků jedná v rozporu s pravomocným výrokem soudu.