Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Hradě se sešli dementi, pustil se poslanec ANO do Ovčáčka a dalších

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Kauza kolem zákazu zpěvu humny na Pražském hradě neutichá. Policisté v neděli zakázali asi stovce skautů hymnu v areálu Hradu zazpívat, místo toho se pak v úterý sešlo na hradě několik lidí, kteří si známá slova „Kde domov můj….“ nakonec zapěli. A poslanec ANO Jiří Zlatuška to ostře okomentoval.

Místo nedělní akce si hymnu zájemci mohli zazpívat v úterý, moc jich ale nepřišlo. Přidal se k nim i mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Na videích a fotografiích, které se objevily na internetu, se mu lidé posmívali, protože při zpěvu hymny držel v ruce papír se slovy.

Akci na úterý svolala novinářka Petra Pospěchová, která se přiznala, že text Ovčáčkovi dali právě organizátoři, kteří si nebyli jistí, jestli mluvčí zná slova druhé sloky, která se také zpívala.

Úterní dění na sociálních sítích ostře okomentoval poslanec hnutí ANO Jiří Zlatuška. „Besídka zvláštní školy na Hradě: policií nerozehnaná sešlost mentálně dementních, kteří nezvládli naučit se českou hymnu nazpaměť," napsal na svém profilu.

„Je vlastně dobré, že se kvůli tomuhle Hrad střeží, ale obávám se, že ostraha by měla být v zájmu země v podhradí posílena a že tito lidé by vůbec neměli do okolního světa dostávat propustky," dodal Zlatuška.

A celý svůj komentář završil sdílením obrázku, který odkazoval k nedávné přestřelce mezi Zemanem a zpěvačkou Lenkou Dusilovou. Do té se prezident opřel kvůli tomu, že kritiku, kterou na jeho účet přednesla na předávání hudeních den Anděl, musela číst z papíru.

Témata:  Jiří Zlatuška Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

16. května 2024 13:44

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska je zbytečné, varuje Peskov

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.