Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči zkrotili požár v lakovně ve Zvoli. Škoda je odhadována na 100 milionů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Požár lakovny ve Zvoli u Prahy je po 36 hodinách zlikvidovaný. V noci na dnešek místo hlídalo asi 30 hasičů, aby oheň nepřeskočil na vedlejší budovu. Při požáru jeden člověk zemřel, další dva se zranili. Škoda je odhadnuta na 100 milionů.

Hasiči během dnešního dne nacházeli skrytá ohniska pod střechou administrativní budovy, která s vyhořelou budovou lakovny přímo sousedí. Administrativní budovu oheň přímo nezasáhl. Vyšetřování zřejmě potrvá až několik měsíců, sdělil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Informaci o požáru haly o rozměrech 70 krát 15 metrů hasiči dostali v úterý před 03:00. Vzhledem k velikosti požáru hasiči vyhlásili třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu, uvnitř explodovaly tlakové lahve. Až večer byl snížen stupeň poplachu ze třetího na druhý, který platil i dnes ráno. Později hasiči snížili stupeň poplachu na první.

Majitel firmy Intebo Josef Šebek neví, z čeho mohl požár vzniknout. "Nepracujeme s ničím výbušným, takže zřejmě šlo o nějakou technickou závadu. Pro firmu je to samozřejmě obrovská zátěž, jestli budeme v činnosti pokračovat se teprve uvidí. Záleží na tom, jak nám pomohou naši zákazníci a partneři," řekl Šebek. Firma má ještě jeden provoz.

Od noci na úterý byl pohřešován jeden z pracovníků firmy. Nebylo zřejmé, zda zůstal uvnitř, nebo v tu dobu v areálu nebyl. Hasiči v úterý večer oznámili, že uvnitř budovy nalezli mrtvou pohřešovanou osobu bez známek života. Následně se v části budovy zřítilo několik stropních panelů a do budovy nikdo nesměl. Hasiči mohli hasit pouze zvenku z výškové techniky.

Témata:  Středočeský kraj hasiči požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy