Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí v Jeseníkách: Mladý lyžař bez přilby narazil do stromu, na místě zemřel

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bruntál - Lyžař (29) v Karlově pod Pradědem dnes dopoledne v plné rychlosti vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu, zemřel na místě. Osudné se mu patrně stalo to, že neměl přilbu.

Záchranáři z Horské služby na místo dorazili krátce po nehodě. "Zjistili jsme, že si lyžař, který neměl ochrannou přilbu, nárazem do stromu přivodil větší množství zranění," uvedl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Neštěstí se stalo okolo 10:30, na místo byl vyslán i vrtulník. "U zraněného byli po chvíli členové horské služby. Ti zahájili poskytování první pomoci a vzhledem k selhání životních funkcí postiženého také resuscitaci. Po konzultaci s operačním střediskem svezli muže za stálého poskytování pomoci ze svahu, aby si jej do péče mohli převzít záchranáři," uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Muže se však již nepodařilo oživit a na místě zemřel. Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie.

Po nárazu do stromu zemřel lyžař také minulou neděli ve ski areálu v Českém Jiřetíně na Mostecku.

Témata:  lyžařské areály úmrtí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

VIDEO: Ukrajinci zaútočili v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy