reklama

Europoslanec ODS Zahradil se ke spolupráci českých pravicových stran vyjádřil na sociálních sítích. „Pro všechny, co stále sní o "spolupráci" na pravici: pan Kalousek včera v rozhlase opět podpořil přijetí eura. Prý jako "symbol", že nepatříme do Asie,“ cituje jeho slova občanský demokrat.

„Ano, nepatříme, ale nemusíme si to dokazovat tak, že se dobrovolně vzdáme dalšího prvku státní suverenity a půjdeme platit řecké dluhy. To je ten zásadní rozdíl mezi ODS a TOP 0,9,“ rýpnul si do Kalouskovy partaje.

A pak se vrátil také ke slovům šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky o možné vládní spolupráci s komunisty. „Že premiér Sobotka připustil vládní spolupráci ČSSD s komunisty, je vlastně dobrá zpráva,“ spustil.

„Už nebude možno jej přelakovat na "moderního, proevropského, liberálního" politika, antitezi Zemana, jak se o to poslední roky zoufale snažila některá česká média. Nátěr definitivně oprýskal.
A také je na místě v té souvislosti připomenout, že už v roce 2006 připustil jiný, stále činný politik veřejně svou vládní spolupráci s komunisty. Byl to Miroslav Kalousek,“ dodal.