Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár paneláku v Jirkově: Oheň byl založen úmyslně, policie obvinila muže z vraždy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Jirkov - Muž (31) podle kriminalistů úmyslně zapálil panelový dům v Jirkově na Chomutovsku, je obviněn z vraždy a hrozí mu výjimečný trest. Při požáru zemřel muž se synem ve věku ve věku 58 a 24 let.

"Výsledky dosavadního šetření ukazují, že muž měl po předchozím rozmyslu nalít pod dveře bytu hořlavou látku, kterou poté zapálil. Motivem údajně byly osobní spory," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Hořet začalo v pátém patře panelového domu v sobotu večer. Požár a následky hašení zasáhly z větší části celý vchod obytného objektu. Na místo byl přivolán policejní pes speciálně vycvičený na vyhledávání těkavých látek.

Kriminalisté pokračují v zajišťování důkazů a vyslýchají svědky. Vyšetřování potrvá podle Bartošové několik měsíců.

Policie také střeží objekt, do kterého už se někteří lidé mohli vrátit. Část bytů je však po hašení promáčená. Nabídky Jirkova a bytového družstva na náhradní ubytování lidé nevyužili. Žádat mohou o pomoc při živelní pohromě, která může činit přes 51.000 na osobu.

Témata:  krimi vražda požáry

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy