Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Progresivní zdanění vyděsilo šéfa lékařské komory. Lékařům přidali, po zdanění budou ale brát ještě míň

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Praha - Prezident České lékařské komory (ČLK) Milan Kubek kritizuje plán ČSSD na zavedení progresivního zdanění. Sociální demokracie by podle něj návrhem zřejmě více zdanila nemocniční lékaře, kterým v minulých letech opakovaně přidávala.

Nemocniční lékaři by vyšší zdanění podle Kubka pocítili. Podle návrhu ČSSD by totiž daň u výdělků nad 50.000 korun stoupla na 32 procent.

"Nesetkal jsem se s žádným lékařem, který by řekl, že je to rozumný nápad. Nevím, co tím ČSSD sleduje. Jestli je jejich cílem vyhnat lékaře z ČR, tak to se může podařit. Je to útok na vzdělané a pracovité lidi," konstatoval Kubek.

Rozhodnutí vlády o zvyšování platů v nemocnicích a návrh ČSSD na změnu zdanění jdou podle Kubka proti sobě. "Na jednu stranu budeme stále opakovat, že zvýšíme platy zdravotních sester a lékařů, protože je jich nedostatek, na druhou stranu budeme křičet, že těm, kdo hodně vydělávají, zvýšíme daně," míní Kubek.

Návrh ČSSD má za předvolební výkřik, kterým chce vládní strana získat hlasy závistivých lidí.

Témata:  Milan Kubek Bohuslav Sobotka lékaři

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy