reklama

Zeman, který je proti zvětšování bezzásahových zón na Šumavě, uvedl třeba to, že není možné „věřit zeleným fanatikům“. Dobrá praxe podle něj skončila před deseti lety v době, kdy byl Martin Bursík ministrem životního prostředí a kdy se podle Zemana ekologické aktivistky přivazovaly ke stromům napadeným kůrovcem. „Když tam přišli dřevorubci, tyto dívky bránily dřevorubcům v pokácení těchto stromů. A místo toho, aby je tito dřevorubci přeřízli - mám tím samozřejmě na mysli ty stromy - tak odešli," řekl Zeman. 

„Slyšel jsem už mnoho projevů všech tří prezidentů v Poslanecké sněmovně. Dobrých i slabších. Dnešek je ale jen smutná parodie na tento žánr..“ pustil se do Zemana předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „To je potíž právě v tom žánru. MZ už není schopen odlišit projev v PS od slintů 'dědečka chlíváčka' ve čtvrté cenové..Vyhodí mluvčího?“ dodal na twitteru v souvislosti se zmínkou o aktivistkách a přeříznutí.

Prezidentova slova zaujala také čestného předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. „Pan prezident dnes ve Sněmovně varoval před Zelenými, že jsou nevěrohodní. Po pravdě řečeno, já jsem si užil obě strany, jak pana prezidenta, tak Zelené. Nemohu tvrdit, že by Zelení byli bezchybní, to věru ne, ale ani Martin Bursík, ani Ondřej Liška, ba ani Matěj Stropnický mi nelhali. To jenom krátce k věrohodnosti,“ rýpnul si na facebooku.