Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČEZ ve všech okresech odvolal kalamitní stav

ČEZ
ČEZ
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hradec Králové - Společnost ČEZ dnes k 09:00 odvolala kalamitní stav ve všech 13 zbývajících okresech, kde byl kvůli vichřici v pátek dopoledne vyhlášen.

V pěti okresech byl kalamitní stav zrušen již v pátek odpoledne. ČTK o tom informoval mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Nejvíce byl kalamitou zasažen Královéhradecký kraj, kde mimořádná situace platila ve všech pěti okresech.

Většinu poruch se energetikům podařilo postupně odstranit a nevznikají nové. "Již k včerejšímu večeru byla většina poruch odstraněna, několik zbývajících se podařilo odstranit během noci, i když na polovině území komplikoval práci padající sníh," uvedl mluvčí.

Kalamita ještě dnes ráno platila v okresech Tachov, Karlovy Vary, Česká Lípa, Liberec, Beroun, Mělník, Mladá Boleslav, Jičín, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Chrudim a Šumperk. V pátek odpoledne ČEZ odvolal kalamitní stav v okresech Semily, Kladno, Hradec Králové, Havlíčkův Brod a Vsetín.

Témata:  ČEZ kalamita vichřice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy