Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko si podle Babiše zaslouží v EU lepší místo

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Česko si zaslouží mít v Evropě lepší místo, než má nyní. Po svém znovuzvolení předsedou ANO to na tiskové konferenci řekl vicepremiér Andrej Babiš.

Podle něj musí být Praha v Bruselu více slyšet. Při prosazování českých zájmů si chce brát příklad i z toho, jak postupuje americký prezident Donald Trump.

Česká vláda by podle Babiše měla společně s českými europoslanci táhnout za jeden provaz při prosazování národních zájmů v unii. "V tomhle směru bychom se měli změnit a měli bychom být hrdí na to, co jsme v minulosti dokázali," řekl a připomněl českou průmyslovou tradici.

"Pro mě je v Bruselu Czech first, hlásím se k tomu a bojuji za české zájmy," doplnil s odkazem na Trumpovo volební heslo America first (Amerika na prvním místě).

Už dříve na sněmu Babiš v dalším odkazu na Trumpa řekl, že chce udělat Českou republiku znovu skvělou, a na tiskové konferenci to zopakoval. "Proč bychom měli mít pověst, že jsme země, co není na úrovni," prohlásil.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš EU Česká republika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy