Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výdaje hnutí ANO za loňský rok přesáhly 157 milionů korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Výdaje ANO loni podle místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka přesáhly 157 milionů korun. Důvodem byla hlavně kampaň ke krajským a senátním volbám, která hnutí stála kolem 115 milionů korun.

Faltýnek to dnes uvedl na sněmu hnutí. V letošních sněmovních volbách bude moci hnutí utratit kvůli zákonným limitům maximálně 90 milionů korun.

Náklady na krajské volby podle Faltýnka přesáhly 100 milionů korun, z toho 35 milionů sehnaly kraje a 43 milionů hnutí získalo od svých podporovatelů. Senátní volby stály 14,5 milionů korun, z centrální pokladny hnutí to bylo 8,6 milionu korun.

Faltýnek si posteskl, že v předminulém nevolebním roce hnutí získalo na darech od 376 podporovatelů jen 9,8 milionu místo předpokládaného příjmu 20 milionů korun. Apeloval proto na kraje, aby i letos se tato situace zlepšila kvůli splácení závazků hnutí.

Témata:  Hnutí ANO volby volební kampaň

Aktuálně se děje

5. května 2024 16:25

Odbory oznámily pražský protest proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy